ورق لوله میلگرد تفلون
تماس: 35098 (031)

پلیمر

پلیمر POLYMER

پلیمر ها

ما در زندگی روزمره‌ همواره با پلیمر سر و کار داریم. آن‌ها می‌توانند مصنوعی یا طبیعی باشند و اما هر طوری باشند همواره در کنار ما هستند، اما یک سؤال پیش می‌آید که واقعا پلیمر چیست؟

پلیمر

پلیمر

پلیمر چیست ؟

کلمه‌ی پلیمر یک کلمه‌ی یونانی است که از دو بخش (پلی) به معنای بسیار و (مر) به معنای پاره یا جز می‌باشد که معادل فارسی آن را می‌توان (بسپار) گذاشت. پلیمرها زنجیرهای طولانی هستند از یک یا چند منومر که به هم وصل می‌شوند و تولید یک مولکول درشت‌تر را می‌دهند. پلیمرها می‌توانند بنابر واکنششان به صورت‌های خطی (یعنی منومرها به صورت یک خط راست به هم وصل می‌شوند) یا به صورت شاخه‌دار (علاوه بر زنجیره اصلی شاخه‌هایی نیز اطراف آن است) و یا به صورت اتصال عرضی (شاخه‌ها نیز به هم وصل شوند) باشند.

همان‌طور که اشاره شد پلیمرها به دو صورت طبیعی و مصنوعی هستند. برای مثال:

پلیمر طبیعی:

پلی‌نوکلئوتیدها (DNA,RNA)، پلی‌ساکاریدها (سلولوز)، پلی‌پپتیدها و …. .

پلیمر مصنوعی:

لاستیک‌های مصنوعی، باکلیت‌ها، نایلون‌ها، پلی‌استرها و …. . 

 

سنتز پلیمرها

 

پلیمرها می‌توانند هم به صورت طبیعی و هم به صورت مصنوعی تولید کرد؛ عملیات سنتز پلیمری را می‌توان به سه دسته‌ی: آزمایشگاهی، بیولوژیکی و سنتز پلیمرهای طبیعی اصلاح‌شده دسته‌بندی کرد.

 

سنتز آزمایشگاهی

 

سنتز آزمایشگاهی پلیمر می‌تواند به دو صورت پلیمریزاسیون (همان سنتز پلیمری) افزایشی (یا پلیمریزاسیون زنجیره‌ای) وپلیمریزاسیون تراکمی (یا پلیمریزاسیون مرحله‌ای) دسته‌بندی کرد.

پلیمریزاسیون افزایشی: در این واکنش، منومرها یکی یکی به هم متصل شده و مولکول درشت‌تری را تولید می‌کنند. این عمل تا جایی ادامه دارد که تمام منومرها مصرف شوند، پس هیچ یک از اتم‌ها یا مولکول‌ها هدر نمی‌رود و همگی به پلیمر تبدیل می‌شوند. (یعنی محصول جانبی نداریم وتنها پلیمر تولید می‌شود) مثال‌هایی از پلیمرهایی که بدین روش تولید می‌شوند: پلی‌اتن، نئوپان، پلی‌ونیل‌کراید (PVC) و …. . واکنش تولید پلی اتن:

 

پلی‌اتن <- اتن + اتن

 

پلیمریزاسیون تراکمی:

در این روش منومرهای مختلفی با هم واکنش می‌دهند تا به فرم پلیمری برسد. یعنی در ابتدا منومر ما مشخص نیست پس از انجام واکنش منومر ما تولید می‌شود. این واکنش می‌تواند میان دو یا چند منومر یا یک دیمر و یک منومر یا یک منومر و یک اولیگومر (مولکول‌های درشتی که تعداد منومرهای آن‌ها آن‌قدر نیست که که آن‌ها را پلیمر نامید) مثال‌هایی از پلیمرهایی که از این روش تولید می‌شوند: نایلون (پلی‌آمید)، داکرون، کولار و … . واکنش اولیه برای تولید منومر پلیمر پلی‌آمید در زیر آمده:

آب + گروه آمیدی <- دی‌آمین + دی کربوکسیلیک اسید

همان‌طور که مشاهده می‌کنید در واکنش‌های تراکمی برای تولید منومر همواره یک محصول جانبی که معمولا آب می‌باشد (برخی موارد HCl یا آمونیاک) تولید می‌شود.

سنتز بیولوژیکی

سنتزهای بیولوژیکی در حضور آنزیم‌ها ایجاد می‌شوند، مثل تولید DNA که از آنزیم‌ها سنتز شده است. بیوپلیمرها به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند: پلی‌ساکاریدها، پلی‌پپتیدها و پلی‌نوکلؤتیدها. عملیات پلیمریزاسیون بیولوژیکی به صورت طبیعی با حضور آنزیم‌های طبیعی انجام می‌گیرد. برای مثال: گلوکز یک قند ساده است که منومر پایه‌ی پلیمرهای نشاسته، سلولوز و گلیکوژن است.

سنتز پلیمرهای طبیعی اصلاح‌شده

پلیمرهای زیادی به صورت طبیعی وجود دارد که کاربرد بسیار زیادی در زندگی روزمره‌ی ما دارند. این پلیمرهای طبیعی در آزمایشگاه‌ها تولید می‌شوند؛ برای مثال: حرارت دادن لاستیک در حضور سولفور باعث تبدیل آن به لاستیک جوش‌خورده که دارای ویژگی جالبی است، می‌شود. یا واکنش نیتریک‌اسید با سلولوز (پنبه) وتولید نیترو‌سلولوز که به عنوان باروت بدون دود می‌شناسیم.

مشخصات پلیمر ها

پلیمرها به دلیل ویژگی‌هایی که دارند جایگاه متمایزی در علم شیمی دارند.

1) استحکام یک پلیمر بستگی به تعداد منومرها یعنی طول زنجیر آن‌ها، گروه‌های جانبی، اتصالات عرضی و شاخه‌هایش دارد.

2) اگر پلیمر تنها از یک نوع منومر تشکیل شده باشد به آن هموپلیمر گویند و در صورت وجود بیش از یک منومر در زنجیر پلیمر آن را کوپلیمر می‌نامند.

3) با افزایش طول زنجیر نقاط جوش، ذوب و ویسکوزیته (گرانروی) پلیمر افزایش می‌یابد.

4) اتصالات عرضی و پیوندهای میان مونومرها، باعث افزایش قدرت کشسانی پلیمر می‌شود.

5) پلیمرها دو صورت می‌باشند ترموپلاستیک (گرمانرم) و ترموست (گرماسخت). پلیمرهای ترموپلاستیک می تواند به صورت مایع شود و قابلیت شکل‌پذیری دارد و پس از این‌که سرد می‌شود قابل استفاده است، ولی پلیمرهای ترموست ذوب نمی‌شوند و در صورت حرارت دیدن پس از مدتی می‌سوزند و نابود می‌شوند.

6) پلیمرها به دلیل ساختار کریستالی که دارند دارای استحکام بالایی هستند.

7) پلیمرها قابلیت رنگ‌پذیری بالایی دارند به همین دلیل می‌توان آن‌ها را در رنگ‌های مختلف یافت

آشنایی با انواع زنجیره های پلیمری از لحاظ چیدمان منومر

در ویدئو زیر با نحوه چیدمان انواع مختلف پلیمرها آشنا می شوید

تفلون یک نوع پلیمر

پلیمر تفلون PTFE پلی تترا فلئورو اتیلن

پلیمر تفلون PTFE پلی تترا فلئورو اتیلن

تفلون یک نوع ماده پلیمری است که ویژگی های منحصر به فردی دارد. 

پلی تترا فلوئورو اتیلن یا تفلون PTFE چیست یک ماده ی پلیمری (بسپاری) است که توسط شرکت DuPont ساخته شده است. این ماده ی پلیمری از ضریب اصطکاک پایینی برخوردار است (استفاده در ظروف نچسب). پلی تترا فلوئورو اتیلن بیشتر با نام تجاری تفلون در جهان شناخته شده است.

از آنجاییکه این پلیمر (تفلون) به ندرت توسط بدن انسان دفع می شود در پزشکی کاربرد دارد و می توانیم از آن در ساخت اعضای مصنوعی بدن انسان استفاده کنیم. این پلیمر (تفلون) وزنی سبک با ساختار محکمی دارد. دارای خاصیت شیمیایی خنثی یا بی اثر با اکثر مواد شیمیایی صنعتی است. پلی تترا فلوئورو اتیلن PTFE دارای رنج گسترده ی حرارتی از 260- الی 260 درجه ی سانتیگراد است.تفلون مقاومت بسیار خوبی در برابر نفوذ دارد.  پلی تترا فلوئورو اتیلن دارای مشخصه ی دی الکتریک عالی و غیر سمی است. از قابلیت های تفلون ترکیب با افزودنی ها جهت افزایش سختی و دوام است.

انواع تفلون های تقویت شده عبارتند از:

  • تفلون خالص
  • تفلون گلاس
  • تفلون برنز
  • تفلون کربن
  • تفلون گرافیت

پلی تترا فلوئورو اتیلن PTFE در ساخت کلیه ی قطعات صنایع پتروشیمی که در تماس با اسیدها و بازهای قوی هستند کاربرد دارد. تفلون PTFE را می توان به عنوان آب بندها و گازبندهای مختلف استفاده کرد همچنین به دلیل مقاومت حرارتی بالا در فیلترها و سایر قطعاتی که نیاز به تحمل حرارتی بالا دارند استفاده می شود. PTFE (تفلون) یک نوع پلیمر وینیلی است که بر خلاف رفتارش ساختاری شبیه به پلی اتیلن PE دارد.

تفلون ایران

تفلون ایران زیر مجموعه شرکت سپاهان پلیمر است که به صورت ویژه و تخصصی بر روی تفلون PTFE تمرکز دارد.

تفلون ایران تامین کننده انواع محصولات پیش ساخته تفلون و قطعات نهایی تفلون در ایران است.

برای مشاوره رایگان و خرید محصولات تفلون از برترین برند های تفلون در دنیا با ما در تماس باشید:

09120595977

 

گسکت گسکت گسکت GASKET گسکت GASKET عضو آب بندی است که بین دو پیشانی فلنج قرار می گیرد و با استفاده از نیروی فشاری مجموعه ای از پیچ ها که در اطراف محیط لبه های فلنج قرار دارند، نگه داشته می شود .گسکتها از مواد مختلفی در کاربردهای مختلف ساخته می شوند. گسکت ها باید به گونه ای ساخته و انتخاب شوند که در مدت زمان اتصالشان بتوانند در دما و فشارهای سیال عمر کنند.
پیستون رینگ و رایدر رینگ پیستون رینگ و رایدر رینگ پیستون رینگ و رایدر رینگپیستون رینگ و رایدر رینگ های سپاهان پلیمر برای کاربرد های مهندسی و به طور خاص متناسب با پارامتر های عملیاتی شما برای طیف وسیعی از شرایط عملیاتی طراحی و ساخته می شود.نکات پر اهمیت پیستون رینگ و رایدر رینگ توانایی آببندی بسیار عالی راهنمای پیستون دقت بالای ماشین کاری استفاده از متریال مناسب طراحی ویژه برای هر کاربرد به صورت اختصاصی
تفلون PTFE چیست تفلون PTFE چیست تفلون PTFE چیستتاریخچه پلی تترا فلئورو اتیلن یا تفلون ( PTFE ) چیست ؟این پلیمر در سال 1938 به طور تصادفی توسط plunkett کشف شد. در حالی که وی در حال تلاش کردن برای ساختن و تولید یک خنک کننده ی CFC بود. این پلیمر در دستگاه فشار آزمایشگاه پلانکت پلیمرسازی شد (در این واکنش آهن جداره ی ظرف به عنوان کاتالیزور عمل کرد).در سال 1941 این پلیمر ثبت شد و سه سال بعد با نام تجاری تفلونثبت گردید.
تفلون تفلون تفلونمعرفی تفلون: تفلون برند تجاری ثبت شده توسط کارخانه دوپونت آمریکا برای رزین فلئورو پلیمر است.رزین فلئورو پلیمر تفلون PTFE قسمتی از خوانواده بزرگ محصولات بر پایه فلئورین می باشند که شامل FEP و تفلون PFA و نیز فلئورو پلیمر Tefzel می باشد.این متریال ها می توانند یک رنج وسیع از تجهیزات و قطعاتی که نیاز به مشخصات مکانیکی، الکتریکی، شیمیایی، حرارتی، و مقاومت به سایش خوب را دارند بسازند.
پوشش تفلون پوشش تفلون پوشش تفلون PTFE Coatingپلی تترا فلئورو اتیلن یا تفلون PTFE پوشش نچسب پوشش نچسب تفلون دو نوع سیستم پوشش می باشدپرایمر یا اولیه تاپ کوت یا پوشش نهایی این محصولات دارای دمای عملکردی بالا تا 260 درجه سانتیگراد می باشند و ضریب سایش بسیار پایین، مقاومت به خوردگی بالا و مقاومت در برابر اسید و باز عالی هستند. تفلون در این نوع مصرف به صورت مایع می باشد.

ربات تفلون ایران

نظر سنجی مشتریان

× فروش ویژه! ورق پلی اورتان های پلیمر؛ تولید داخل با متریال اروپایی تماس با 35098-031